En riktig pizzadeg ska göras av jäsdeg (jäst). Man kan också använda scones deg som ett snabbare alternativ, men det blir inte lika gott.
Ju längre tid det får jäsa, desto mer smakfullt blir det. Det går att använda jäsblandning också, det är 50% bakpulver och 50% jäst.
Men i detta recept ska vi utgå från ett recept på riktig pizzadeg.
Tillagning av pizzadeg
Värm upp vatten till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll över lite av vattnet över jästen och rör runt tills det är upplöst.
Häll i resten av vattnet och tillsätt salt och olja.
I med vetemjölket, lite i taget. Vispa tills det blivit en fin deg, gärna med elvisp.
Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.
Mjöla och knåda degen på bord tills den är smidig. Kavla ut degen i den form som du vill ha den i och lägg på bakplot eller pizza-former.
Ingredienser till pizzadeg
25 gram jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
5-7 dl vetemjöl
Nu har du lärt dig att laga en riktig pizzadeg. Här är lite fler mat- och drinktips till mat och drycker för dig som bor i köket på heltid.
Jätte gott recept på pizzadeg.
tack för receptet på pizzadeg fin sida hejdå
pizzadegen blev perfekt ju. Bra recept på pizzadeg. Rekommenderas!!
Super pizzadeg. Receptet rekommenderas definitivt!
till hur många personer?
hur länge ska den vara i ugnen och hur varm ska ugnen vara?
hur varm ska ugnen vara? var i ugnen ska den stå?
Brukar köra i mitten av ugnen på 250°C i ca 15 minuter, det brukar bli bra men man får hålla koll på när man tycker att det ser bra ut helt enkelt
Mitten av ugnen, gärna förvärmd baksten. Ju högre temperatur, ju bättre. Minst 250 grader.
Fint recept, men lite felstavat är det.
Varför så bråttom?? Rundriv den när degen är klar, sen låter du den jäsa kallt i minst 6h… Efter det bakar du ut den ordentigt, om du inte vet hur, kika på din lokala pizza bagare hur han gör…
Du kommer garanterat få en mer elastisk och god deg på detta sätt.
Kör gärna på baksten i varmluftsugn på 250 -275 grader för suveränt resultat.. hej hopp!