En riktig pizzadeg ska göras av jäsdeg (jäst). Man kan också använda scones deg som ett snabbare alternativ, men det blir inte lika gott.
Ju längre tid det får jäsa, desto mer smakfullt blir det. Det går att använda jäsblandning också, det är 50% bakpulver och 50% jäst.

Men i detta recept ska vi utgå från ett recept på riktig pizzadeg.

Tillagning av pizzadeg

Värm upp vatten till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll över lite av vattnet över jästen och rör runt tills det är upplöst.
Häll i resten av vattnet och tillsätt salt och olja.
I med vetemjölket, lite i taget. Vispa tills det blivit en fin deg, gärna med elvisp.
Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.

Mjöla och knåda degen på bord tills den är smidig. Kavla ut degen i den form som du vill ha den i och lägg på bakplot eller pizza-former.

Ingredienser till pizzadeg

25 gram jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
5-7 dl vetemjöl

Nu har du lärt dig att laga en riktig pizzadeg. Här är lite fler mat- och drinktips till mat och drycker för dig som bor i köket på heltid.