Ett recept på smarrig panpizza med pizzadeg inkluderat.

Tillagning av panpizza

Gräddas i ugnen i cirka 15 minuter tills kanterna är knapriga och pizzan har fin färg.

Värm upp vatten tills det är fingervarmt, 37 C.
Smula jästen i bunke och låt den lösas upp med vattnet.
Tillsätt mjöl, salt och olja. Blanda ihop och knåda degen på mjölat bakbord.
Låt den sedan jäsa i cirka 45 minuter under bakduk. Förbered ugnen på 250 C genom att smörja en ugnplåt, samt förbered all fyllning.
Knåda degen lite till och kavla ut den på ugnsplåten.
Lägg på fyllningen och in i ugnen.

Ingredienser för panpizza med pizzadeg

50 g färsk jäst
3.5 dl vatten
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
2 dl olivolja

Fyllningen är så klart valfri. Men det som rekommenderas av mig är pizzasås eller tomatpure, mozzarellaost, olivolja, skinka och tonfisk.