Igår gjorde jag egna piroger. Blev smarrigt. Här är recept på pirogdegen jag använde mig av. Pirogdegen är lite fullkorn.

Tillagning av pirogdeg

  1. Smula jäst i degbunke.
  2. Smält margarin eller smör i kastrull.
  3. Tillsätt mjölk, rör om. Värm till 37 C. Häll lite jäst över och rör tills det upplöses.
  4. Lägg i resten, samt salt och socker.
  5. I med grahamsmjöl och det mesta utav vetemjölet. Elvispa med degkrokar tills degen är smidig.
  6. Häll i det sista mjölet och fortsätt vispa.
  7. Nu ska det jäsa  40 minuter under handduk.

Ingredienser till pirogdeg

  • 50 gram jäst
  • 50 gram margarin/smör
  • 2 tsk strösocker
  • 4 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2-3 tsk salt
  • valfri fyllning

{10 Aug 2010} {Om receptet: , , , , }