Calzone skiljer sig lite från andra pizzor eftersom den är inbakad och fyllningen hamnar på insidan. Vanligaste fyllningen på en calzone är tomat, ost och skinka. Detta recept utgår från att du bakat pizzadegen redan.

Tillagning av calzone

Gräddas i ugnen i cirka 10-15 minuter på cirka 240 C.

Lägg på ett tunt lager tomatsås, riven ost och/eller mozzarellaosten.
Skiva upp skinkan och lägg på pizzan, strö över oreganon.
Vik pizzan på pizzan så den får en form av halmåne.
Tryck sammman kanterna ordentligt och vik så det håller ihop.
Pensla kanterna med olja eller eventuellt vatten innan den viks ihop.
Grädda!

Tips:
Då pizzan ska vikas så bör du lägga fyllningen mer mot mitten än kanterna.
Då ugnar är olika så får du testa dig fram vart pizzan ligger som bäst för att få optimal värme från alla håll.
Kolla med jämna mellanrum så inte fyllningen i pizza runnit ut.

Ingredienser till calzone

Ungefär 1 pizza/portion.

2 tsk oregano
50 g rökt skinka
40 g riven ost eller 1 dl mozzarella
0,6 – 0-8 dl tomatsås